Sekaná v kabátku

Suroviny

500 g mletého masa (buď hovězí nebo směs)
150 g anglické slaniny
4 sušená rajčata
10 černých oliv
1 vejce
sůl
mletý pepř
hrst čerstvé bazalky
4 plátky toustového chleba
trochu mléka

recept nemá fotografii

Postup

Plátky toustového chleba nakrájíme na kostičky a pokapeme mlékem. Mléka by mělo být tolik, aby se do pečiva vsáklo, pečivo by nemělo plavat. Necháme chvíli stát a pak vidličkou ještě trochu rozmačkáme. Přidáme k mletému masu.
Sušená rajčata vyjmeme z nálevu, necháme okapat a jemně nakrájíme. Olivy nakrájíme na kolečka. Obojí přidáme k mletému masu, vše osolíme, opepříme, přidáme vejce a lístky bazalky (větší můžeme i posekat). Rukama dobře zpracujeme.
Masová směs je trochu řidší než na běžnou sekanou - bude se dávat do formy na srnčí hřbet. Formu nejdříve vyložíme slaninou tak, aby polovina plátku slaniny vždy přesahovala z formy. Potom do formy urovnáme masovou směs a plátky slaniny přehneme tak, aby se masová směs vlastně obalila. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 180 st. C.
Podáváme s bramborami pečenými v troubě na plechu a s dušenou mrkví. Tu jsem tentokrát zkoušela dle "tajného" receptu: Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. V kastrolku orestujeme cibuli na másle, přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, podlijeme asi 1 dl vody a dusíme. Když je téměř měkká (ale měla by být na skus, nikoliv rozvařená), přilijeme asi 100 ml smetany ke šlehání, lehce promícháme a necháme prohřát. Ochutíme bílým pepřem a podle potřeby dosolíme. Na talíři posypeme nasekanou zalenou petrželkou.Poznámka:Z velké fotografie je možné se prokliknout na další fotky, kde uvidíte jak vyložení formy slaninou, tak i výslednou fotografii sekané s pečenými bramborami a dušenou mrkví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 924x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaná v kabátku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist