Celoroční kvašáky

Suroviny

okurky
cukety
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme si sklenice 0,7 l, do kterých naskládáme okurky rozkrojené na polovinu a mezi okurky vložíme malé cukety. Proložíme koprem.
V hrnci převaříme vodu se solí (na 1 litr přijde 40 g soli). Okurky přelijeme slanou vodou co nejteplejší. Během hodiny doplníme vodu až po okraj, zavíčkujeme a uložíme do sklepa. Nejlepší jsou až za měsíc, ale dají se jíst i v zimě aždo jara. Někdy se voda zakalí, ale to nevadí. Kvašáky vydrží, dokud se nesnědí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,068x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celoroční kvašáky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist