Nakládané maso s citronovou cuketou

Suroviny

4 vepřové kotlety
Na marinování:
3 vajíčka
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička kari koření
1 lžička sojové omáčky
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky chilli koření
1 lžíce škrobové moučky (Solamyl)
1 lžíce oleje

Cuketová příloha:
2 menší cukety
1 citrón
olej
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso připravujeme den až dva předem. Suroviny na marinování promícháme a lehce naklepané maso vložíme do marinády tak, aby nevyčnívalo. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a umístíme do chladna.
Těsně před podáváním maso opečeme po obou stranách na oleji, na každé straně asi 4 až 6 minut. Vytvoří krásnou zlatou kůrčičku, uvnitř zůstane šťavnaté a měkké. Kromě kotlet můžeme použít třeba plátky z krkovičky.

Příprava cuketové přílohy:
Cuketu nakrájíme na kolečka o síle asi 5 mm. Citrón pokrájíme na osminky nebo na kolečka. V pánvi rozpálíme trochu oleje a pokrájené cukety i citrón na něm krátce opečeme. Často obracíme. Na závěr opepříme čerstvě mletým pepřem. Tako příloha je zajímavá tím, že je dobro chuťovou protiváhou ke smaženému či pečenému vepřovému masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 784x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nakládané maso s citronovou cuketou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist