Slovenské šulance

Suroviny

450 g uvařených brambor
150 g hrubé mouky
máslo
mletý mák
200 g povidel
100 ml smetany ke šlehání

recept nemá fotografii

Postup

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim hrubou mouku a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 6 částí a moukou posypaném vále tvoříme z každé části váleček silný asi jako prst. Válečky potom nakrájíme na malé kousky (šulance).
Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu a když se vaří, šulance do ní nasypeme. Vaříme asi 3 minuty, když vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Šulance na talíři polijeme rozpušteným máslem, posypeme mletým mákem a polijeme povidlovou omáčkou, kterou připravíme tak, že povidla rozvaříme ve smetaně.

Šulance můžeme podávat také posypané nastrouhaným tvarohem nebo kakaem. Dají se jíst i na slano - třeba polévané sýrovou omáčkou a posypané koprem. Je to jednoduché jídlo, které se vyskytuje v mnoha obměnách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,574x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slovenské šulance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist