Jablka zavařená na záviny

Suroviny

Jablka
krupicový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Máte-li hodně vlastních jablek, se kterými si nevíte rady, můžete je jednoduchým způsobem zavařit tak, aby byla přímo připravená do závinu či jiných jablečných moučníků. V zimě jako když je najdete.

Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nastrouháme na jemné plátky (nejlepší nějakým robotem nebo na okurkovém struhadle). Takto připravená jablka pěchujeme do zavařovacích sklenic (já si přitom pomáhám dřevěnou kvedlačkou). Navrch každé sklenice nasypeme vrchovatou lžíci krupicového cukru a uzavřeme víčkem.

Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, zalijeme vodou až dosahuje na víčka a sterilujeme při teplotě 85 st. C po dobu 20 minut. Pak vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a uchováme v chladnu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,635x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablka zavařená na záviny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist