Kološvárské zelí

Suroviny

500 g vepřové kýty nebo plece
1 sklenice kysaného zelí
1 velká cibule
1 vejce
300 g rýže
1 smetana ke šlehání
3 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
majoránka

recept nemá fotografii

Postup

Nasekanou cibuli osmahneme na sádle, až zesklovatí. Vepřové maso nakrájíme na kostky, dáme na cibuli a chvíli opékáme než se zatáhne. Pak přidáme okapané kysané zelí, které jsme předtím ještě trochu pokrájeli. Promícháme, chvíli opékáme a pak mírně podlijeme a dusíme do měkka. Občas promícháme a podle potřeby trochu podlijeme. Přidáme koření.

Uvaříme si rýži (pozor nerozvařit). Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou rýži, společně trochu prohřejeme a směs přesuneme do zapékací misky nebo pekáčku. Zalijeme smetanou ke šlehání, ve které jsme rozmíchali vejce.

Zapékáme asi 25 až 30 minut v předehřáté troubě. Podávat můžeme posypané nastrouhaným sýrem. Je to rychlé, jednoduché a vynikající.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,550x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kološvárské zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist