Bačův guláš

Suroviny

600 g hověyího masa (kližka nebo plec)
olej
200 g cibule
2 lžičky červené papriky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička ostré hořčice
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička
2 krajíce chleba
1 čerstvá paprika
1 papriková klobása
pórek

recept nemá fotografii

Postup

Hovězé maso nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi na oleji. Zbylý olej nalijeme do kastrolu, necháme ho rozpálit a přidám polovinu oloupané cibule nakrájené na kostičky. Mícháme, než cibule zezlátne. Kastrol stáhneme za zdroje tepla, cibuli zaprášíme paprikou, přidáme opečené maso a promícháme. Olej z opékání masa si necháme na opečení zeleniny a klobásy.

Kastrol vrátíme zpět na sporák, přidáme rajčatový protlak, hořčici, česnek nakrájený na plátky, sůl, pepř a polovinu chilli papričky. Krátce opečeme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme.

Krajíce chleba bez kůrky namočíme na půl minuty do studené vody. Když začne maso měknout, namočíme krajíce chleba bez kůrky na půl minuty do studené vody. Pak je vymačkáme a rozdrobíme do guláše. Pokračujeme v dušení, až je maso měkké.

Papriku a zbylou polovinu chilli papričky nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Krátce orestujeme na výpeku z masa a těsně před koncem přidáme do guláše. OLoupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a ozdobíme jím guláš na talíři. Vhodnou přílohou je chléb nebo houskový či bramborový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,194x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bačův guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist