Pečená kachna

Suroviny

1 kachna
kmín
sůl
1 pivo (10ti stupňové)
4 lžíce medu
1 pomeranč
1 jablko

recept nemá fotografii

Postup

Omytou kachnu naporcujeme a naskládáme do pekáče. Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme pivem. Přidáme na kousky nakrájené jablko bez jádřince. Porce masa polijeme medem a přikryjeme plátky pomeranče i s kůrou (kterou jsme samozřejmě předem pečlivě omyli).

Dáme péct do trouby. Nejdříve kachnu pečeme na 160 až 180 st. C, před koncem zvýšíme teplotu na 220 st. c, aby vznikla pěkná kůrčička. Pekáč nepřikrýváme, v průběhu pečení maso otáčíme, ale snažíme se, aby plátky pomeranče zůstávaly nahoře. Podle potřeby podléváme vodou. Celková doba pečení je 1,5 až 2 hodiny.

Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 804x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist