Vepřová roláda s olivami

Suroviny

1 kg vepřového boku
500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
1 vejce
2 lžíce strouhanky
20 zelených oliv
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky mleté papriky
100 g anglické slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Koupíme si už připravený plát vepřového masa na roládu. Kromě vepřového bůčku můžeme použít samozřejmě i vepřovou kýtu. Maso lehce po obou stranách naklepeme a posolíme. Po jedné straně na něj rovnoměrně poklademe tenké plátky anglické slaniny.
Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, paprikou a strouhankou a dobře propracujeme. Rozetřeme ho na připravený plát masa. Povrch poklademe olivami (samozřejmě bez pecek). Roládu pevně zarolujeme a svážeme potravinářskou nití. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody (tuk se z rolády vypeče) a pečeme.
Je-li třeba podlijeme a asi v polovině pečení roládu otočíme. Ke konci pečení ji můžeme přikrýt kusem papíru na pečení nebo alobalu, pokud máme pocit, že je na povrchu už hodně upečená.

Po vyjmutí z trouby necháme roládu chvíli vydýchat, odstraníme potravinářskou niť a krájíme ji na plátky. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Protože jde o dost velké množství masa, zbytek se dojídá většinou na studeno s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 085x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda s olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist