Krůtí polévka s vlašskými ořechy

Suroviny

800 ml krůtího vývaru
300 ml vypečené šťávy z krůty
300 g vařeného krůtího masa
1 cibule
1 mrkev
1 brambor
60 g zelených fazolek
2 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sušené šalvěje
sůl
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka
150 ml smetany
60 g vlašských ořechů

recept nemá fotografii

Postup

Předpokladem pro tuto polévku je, že máme k dispozici krůtí šťávu z pečení krůtího masa a krůtí či drůbeží vývar. Stává se to hlavně tehdy, když zpracováváme celou nebo polovinu krůty - třeba během svátků. Tato polévka je také tak trochu sváteční...

Ve větším hrnci si rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm jemně nakrájenou cibuli a pokrájený řapíkatý celer. Přidáme hladkou mouku, sušenou šalvěj a trochu pepře a asi dvě minuty mícháme. Potom přilijeme vývar a krůtí šťávu a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme očistěnou a pokrájenou mrkev, brambor, pokrájené zelené fazolky, jakmile se znovu začne vařit, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec do polévky přidáme pokrájené krůtí maso, vyloupané a na poloviny rozdělené vlašské ořechy a trochu pepře. Vaříme ještě dalších 10 minut. Na závěr vmícháme smetanu (není nutné, můžeme připravit i bez ní) a polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 989x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí polévka s vlašskými ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist