Jarní zeleninový salát s vejci

Suroviny

1/2 hlávkového salátu
2 mrkve
1/2 kedlubny
100 g sterilovaného hrášku
100 g sterilovaných chřestových hlaviček
2 rajčata
2 vejce natvrdo
1/2 salátové okurky

Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce jogurtu
1 lžička octa
bílý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké hranolky, kedlubnu na kostičky. Obojí vložíme do horké osolené vody, povaříme 3 minuty, zcedíme a necháme zchladnout.
Opereme si hlávkový salát, necháme ho okapat a listy rozložíme na talíře. Rajčata pokrájíme na osminky, okurku na tenká kolečka. Připravenou zeleninu poklademe na salátové listy, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme zálivkou.

Zálivku si připravíme rozmícháním uvedených surovin.

Poznámka: Složení tohoto salátu můžete samozřejmě obměňovat podle toho, jakou zeleninu máte právě k dispozici. Pro větší jedlíky můžete přidat pečivo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 553x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jarní zeleninový salát s vejci


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist