Bábovka skořicová se stévií

Suroviny

125 g tuku (Hera)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
1/2 hrnku cukru
10 kapek sladidla ze stévie
1/2 hrnku mléka
1 zakysaná smetana
1 lžička skořice
1 jablko
rozinky (sušené brusinky)

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme rozpuštěním tuku, protože na přípravu těsta by se měl použít tuk vlahý. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce šleháme s cukrem, až se vytvoří hustá pěna. Potom pomalu přiléváme do vaječné hmoty vlahý tuk a mícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem a všechny ostatní suroviny. Sladidlo ze stévie je zcela přírodní, v tomto receptu nahrazuje 1/2 hrnku cukru. Pokud toto sladidlo nemáte nebo ho nechcete použít, tak dejte celý hrnek cukru.

Těsto nalijeme a rozprostřeme do formy na bábovku, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C. Trvá to asi 45 minut. Jakmile bábovka začne na povrchu zlátnout a mírně se na krajích odlepuje od formy, ozkoušíme špejlí, zda je dobře propočená i uvnitř. Po vyjmutí vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Na povrchu můžeme pocukrovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,563x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bábovka skořicová se stévií


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist