Holandská omáčka

Suroviny

4 žloutky
120 g másla
šťáva z 1/2 poloviny citronu
bílý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme přepuštěním másla - máslo rozpustíme, sebereme z něj pěnu a dáme ji stranou. Zbytek másla necháme trochu zchladnout, budeme ho používat vlahé.

Žloutky a citrónovou šťávu šleháme ve skleněné nebo keramické misce, až se vytvoří hustá žloutková hmota. Potom dáme misku nad hrnek, ve kterém je horká voda těsně pod bodem varu, ale nevaří se. Do žloutkové směsi postupně přiléváme vlahé přepuštěné máslo a stále šleháme. Končíme až spotřebujeme všechno máslo a máme žlutou poměrně hustou omáčku. Nakonec osolíme a opepříme, potřebujeme-li omáčku zředit, použijeme pár kapek vody.

Omáčka se hodí k rybám nebo třeba ke chřestu. Na fotografii je použita k opečeným stejkům z lososa.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,314x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Holandská omáčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist