Plněný pórek hovězím masem se sýrovou omáčkou

Suroviny

250 g mletého hovězího masa
1 vejce
4 silné pórky
1 cibule
150 g loupaných rajčat
sůl
mletý bílý pepř
vegeta
mletá sladká paprika
pažitka
3 lžíce olivového oleje
1 dl bílého vína

SÝROVÁ OMÁČKA:
1 hrnek smetany
1 hrnek pórkového vývaru
sůl
vegeta
bílý mletý pepř
150 g smetanového sýra

recept nemá fotografii

Postup

Očištěné pórky nakrájíme na stejně dlouhé (10 - 15 cm) špalíčky a povaříme 5 - 10 minut v osolené vodě. Necháme okapat a ze středu vytlačíme prostřední část. Do takto připraveného pórku vtlačíme masovou náplň, kteoru jsme si předem připravili: mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, pažitku, mletou papriku a promícháme.

Naplněné pórky dáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme vínem a dusíme 10 - 15 minut v rozehřáté troubě.

Mezitím v kastrolku zahřejeme smetanu, přidáme vývar z pórků, sýr, sůl, vegetu a pepř. Prošleháme, až nám omáčka zhoustne. Upečené pórky přendáme na mísu a omáčku podáváme zvlášť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,364x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněný pórek hovězím masem se sýrovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist