Telecí rolky s vínem a ořechy

Suroviny

250 g modrých hroznů
250 g zelených hroznů
8 tenkých telecích řízků
sůl
bílý pepř
petrželka
meduňka
8 plátků tučnějšího sýra
1/2 lžičky instantního vývaru
25 g másla
100 ml smetany
2 lžíce oleje
125 g rozpůlených jader vlašských ořechů
2 lžíce cukru
1 - 2 lžíce citronové šťávy
1 - 2 lžičky zlaté jíšky
citron na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Hroznové víno omyjeme a osušíme, bobulky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Meduňku a petrželku nasekáme nadrobno, několik snítek si ponecháme na ozdobu. Řízky osolíme a opepříme, na každý položíme plátek sýra, posypeme bylinkami, zavineme a sepneme párátkem. Opečeme dozlatova na rozpáleném oleji, podlijeme vodou s rozmíchaným vývarem a smetanou a dusíme asi 10 minut.

Na másle mezitím za stálého míchání krátce podusíme ořechy a hroznové víno, přidáme cukr a citronovou šťávu a necháme na mírném ohni lehce zkaramelizovat. Rolky vyjmeme a necháme na teplém místě, šťávu přivedeme k varu, podle chuti vmícháme jíšku a krátce povaříme, nebo jen vaříme, až se část tekutiny odpaří. Osolíme a opepříme. Na mísu urovnáme rolky, obložíme je ořechovým a hroznovým karamelem, ozdobíme lístky meduňky a plátky citronu a přelijeme částí omáčky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.

Jako přílohu podáváme krokety.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,201x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí rolky s vínem a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist