Čokoládové rohlíčky I.

Suroviny

125 g jader vlašských ořechů
125 g strouhanky
1 vejce
170 g moučkového cukru
200 ml mléka
čokoládový pudinkový prášek
200 g másla
1 lžíce rumu
čokoládová poleva
pistáciová jádra

recept nemá fotografii

Postup

Umeleme jádra vlašských ořechů, přidáme strouhanku, vejce a 90 g moučkového cukru. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Potom z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 13 mm a rozkrájíme ho na dílky dlouhé 5 cm, ze kterých vytvarujeme rohlíčky. Prstem je svrchu lehce stračíme.

Plech vyložíme pečícím papírem a rohlíčky na něj přeneseme. Dáme do trouby rozehřáté na 150 °C a upečeme.

Z mléka a čokoládového pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který při pokojové teplotě a za častého míchání vychladíme. V míse utřeme máslo s 80 g moučkového cukru a lžící rumu. Po částech vmícháme vychladlý krém. Obojí musí mít stejnou telotu, aby se krém nesrazil. Krém dáme na chvíli do ledničky. Po částečném zatuhnutí ho nastříkáme na rohlíčky a opět necháme zatuhnout, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými pistáciovými jádry.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,105x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové rohlíčky I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist