Vepřové ragú na pepři

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g vepřového ramínka nebo plecka
1 bobkový list
1 lžička celého pepře
4 kuličky nového koření
1/8 l červeného vína
1/8 l masového vývaru
4 lžíce octa
30 g perníku nebo chleba
300 g cibule
50 g prorostlé slaniny
200 g mrkve
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce rybízového želé
1/2 lžičky zeleného pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Koření roztlučeme na jemno a povaříme 10 minut s vínem, vývarem, octem a perníkem nebo chlebem. Směs pak přecedíme. Maso nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme ji, přidáme maso. Za občasného obracení opékáme dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a opečeme také dozlatova. Maso pak zalijeme okořeněným vývarem a při nízké teplotě dusíme asi 45 minut. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ji s rybízovým želé a zeleným pepřem k masu a dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.
Příloha: bramborové knedlíky, vařené brambory

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,821x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové ragú na pepři


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist