Polentový nákyp s houbami

Suroviny

2 lžíce slunečnicového oleje
1 nasekaná cibule
1 mrkev, nahrubo nastrouhaná
kousek nastrouhaného celeru
sůl
pepř
1 utřený stroužek česneku
225 g směsi hub
1 lžíce čestvých tymiánových lístků
1 rajče, nakrájené na kostičky
250 ml kuřecího bujonu
1 hrnek instantní polenty
60 ml olivového oleje
3 - 4 lžíce strouhaného parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli, mrkev a celer, hodně osolíme a opepříme a za občasného míchání asi 5 minut opékáme, aby zelenina změkla. Přidáme česnek a minutu opékáme, pak přidáme houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme rajče a další 2 minuty zahříváme. Postupně po částech přiléváme bujon a pak 30 minut vaříme, dokud směs nezhoustne. Sundáme z ohně a necháme vychladnout.

Ve středně velké míse smícháme polentu se 2 lžícemi vody. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, přidáme špetku soli a pak do vroucí vody poustpně přidáváme polentu. Opět přivedeme k varu a polentu podle návodu na obalu uvaříme. Sejmeme z ohně, přimícháme olej a polentu rovněž dle chuti osolíme a opepříme.

Troubu předehřejeme na 180 °C, polovinu polenty dáme na dno zapékací mísy, navrch dáme houbovou směs a překryjeme zbytkem polentové směsi. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,247x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polentový nákyp s houbami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist