Vepřová roláda plněná šalvějovou nádivkou

Suroviny

3 kg vepřové kýty bez kosti, v celku
sůl
pepř
1 sklenička suchého červeného vína + navíc do nádivky

NÁDIVKA:
olivový olej
2 najemno nasekané cibule
200 g nahrubo nasekaných kuřecích jater
200 g mletého hovězího masa
75 g piniových ořechů, opražených nasucho
100 g rozinek
1/2 svazku šalvěje (natrhané lístky)
1 velký svazek nasekané petrželky
pár snítek tymiánu

recept nemá fotografii

Postup

Kytu omyjeme, osušíme, rozřízneme jí jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran jí důlkladně osolíme a opepřeme a dáme stranou. Olej v pánvi rozpálíme, opečeme na něm dozlatova cibuli, přidáme játra a ze všech stran opečeme. Potom přidáme i mleté maso a opékáme dohněda, vařečkou drtíme, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmícháme do pánve oříšky a rozinky, nasekanou šalvěj, petrželku a tymián. Přilijeme trochu vína, zahřejeme, potom dochutíme solí a pepřem a potom necháme zchladnout.

Nádivku rozprostřeme na maso, zarolujeme ho, svážeme potravinářským provázkem, potřeme roládu olejem a dáme do pekáčku (na mřížku). Podlijeme vínem a při 160 °C pečeme 4 hodiny doměkka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,338x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda plněná šalvějovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist