Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Suroviny

1,5 kg hovězí svíčkové - steaky
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
60 g másla
500 g malých žampionů
2 stroužky rozmělněného česneku
125 ml koňaku
375 g smetany ke šlehání
pečené brambory k podávání

CHŘEST:
600 g zeleného chřestu
600 g bílého chřestu, oloupaného
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžičky krupicového cukru
1 stroužek rozmělněného česneku
1/2 hrsti petrželky

recept nemá fotografii

Postup

Steaky velmi mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2 - 3 minuty z každé strany opečeme. Zabalíme do alobalu a necháme pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.

Máslo necháme rozehřát v pánvi, přidáme pokrájené žampiony a chvíli opékáme. Přidáme česnek, koňak, necháme jej zredukovat, přilijeme smetanu a necháme zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2 - 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme, osušíme a dáme do velké mísy. Olej našleháme s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijeme chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podáváme k biftekům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,232x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist