Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky

Suroviny

1 sumec
2 plátky anglické slaniny
1 snítka tymiánu
2 lžíce másla
150 g zelené čočky
1 mrkev
2 šalotky
1 citrón
1 stroužek česneku
1 hrst čerstvé pažitky
1 lžička cayenského pepře
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého kmínu
100 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Sumce zbavíme kůže a naporcujeme ho, všechny části lehce osolíme a opepříme. Jednotlivé porce obalíme ve slanině. Opékáme na rozehřátém oleji, dokud slanina nezezlátne. Potom rybu s máslem a tymiánem dámena pekáč a 8 minut jí dopečeme při 180 °C.

V kastrolku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou šalotku, česnek a mrkev. Až cibulka zesklovatí, přisypeme předem namočenou čočku, promícháme a postupně zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř, sůl a máslo a nakonec nakrájenou pažitku. Dle chuti můžeme přikápnout koustek citronové šťávy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 890x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sumec ve slanině a ragú ze zelené čočky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist