Červený sametový dort

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
300 g cukru krupice
125 g másla
2 vejce
2 lžíce hořkého kakaa
1/4 lžičky červeného potravinářského barviva
1/2 lžička soli
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
250 ml podmáslí
1 lžíce octa
1 lžička jedlé sody

Bílý krém:
500 g mascarpone
200 g moučkového cukru
400 ml šlehačky
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr

Červený krém:
6 lžic bílého krému
1/2 lžičky červeného potravinářského barviva

Dále na ozdobení:
marcipánová hmota

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo šleháme aspoň 10 minut s cukrem. Směs musí být načechraná. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém. Smícháme prosátou mouku s kakaem a solí. Zamícháme barvivo do podmáslí. Mouku a podmáslí smícháme s máslovou hmotou. Nakonec smícháme ocet se sodou a přidáme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a uhladíme, pečeme v předehřáté troubě při 175.C 25 až 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.
Bílý krém připravíme vyšleháním mascarpone s cukrem, pak přidáme vychlazenou šlehačku a šleháme do tuha. Červený krém připravíme smícháním bílého krému s červeným barvivem.
Upečený vychladlý korpus rozpůlíme asi na 4 korpusy cca 2 cm vysoké, naplníme je bílým krémem. Nakonec celý dort potřeme krémem, ozdobíme červeným krémem a ozdobami z marcipánu, který jsme rozváleli a vykrojili např. vykrajovátky na cukroví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,170x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Červený sametový dort


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist