Pečená krkovička

Suroviny

1,5 kg krokovičky
sůl
kmín
sulnečnicový olej
2 dl štěpky Muurikka
brambory
kořenová zelenina

recept nemá fotografii

Postup

Do masa jsme ráno vetřeli 2 hodiny přes pečením sůl a celý kmín a polili ho slunečnicovým olejem. Krovičku jsme vložili do
Muurikka Smoker a přidali dřevní štěpku na tác. Hodina uplynula, je čas kontroly. Maso ještě nemá tu správnou barvu, ale na vpich je dobré. Odhadujeme, že ještě 40-50 minut budeme udit a bude hotovo. Maso s pečenými bramborami vylepšíme uzenou zeleninou. Podle Finů je Smoker vhodný na všechno, tak to vyzkoušíme.
Připravíme si kořenovou zeleninu (3 mrkve a ¼ celeru nakrájené na 0,5 cm široké plátky), 2 menší cibule (rozkrojené na půlku) a 6 stroužků česneku. Vylepšíme to ještě cuketou (rozkrojenou na čtvrtky).
Předpokládáme, že se kořenová zelenina bude dělat déle, proto jsme ji přidali spolu s cibulí a česnekem po 70 minutách uzení masa. Za dalších 20 minut jsme přidali cuketu a to už měla krkovice krásnou barvu a voněla až se nám zbíhali sliny.
Krkovička je po 110 minutách na pohled špičková.
Nakrájet na tenké plátky, které jsem položila na uzenou zeleninu, nahoru cuketová ozdoba a pečené brambory (z trouby z kuchyně). Vypadalo to a chutnalo báječně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,934x
Zdroj: http://www.gril-muurikka.cz/
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená krkovička


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist