Bavorské vdolky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
63 g cukru
200 g vlažného mléka
1 citron
58 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
18 g droždí
1 vejce

ukázka receptu Bavorské vdolky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bavorské vdolky
Posunout vpravo

Postup

Připravíme si kvásek - droždí rozdobíme a přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trošku prosáté polohrubé mouky. Zamícháme a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovoíu kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zbylo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto vyválíme na plát silný asi 1,5 cm a vypichujeme vdolky. Vykrojené vdolky poskládáme na pomoučenou pracovní desku a necháme je dál nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme jamky.

Připravené vdolky dáváme do rozehřátého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, dokud nejsou zlatavé.

Usmažené vdolky zdobíme dle své chuti - marmeládou, strouhaným tvarohem, povidly a šlehačkou atd..

POZN.: Těsto je možné nechat zpracovat i v domácí pekárně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 997x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 2) 10,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bavorské vdolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist