Lučina

Suroviny

500 g hustý bílý jogurt (např. Selský Hollandia)
180 g zakysaná smetana
sůl
Další potřeby:
sklenice nebo jiná nádoba s víkem
čistá utěrka

ukázka receptu Lučina
Posunovut vlevo
ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina ukázka receptu Lučina
Posunout vpravo

Postup

Lučinu lze připravit jen z jogurtu, ale lahodnější je s přidáním zakysané smetany. Obojí dobře promícháme a podle chuti osolíme. (Pokud ji nebudeme solit, můžeme ji pak použít na sladko). Utěrku vložíme do nádoby a do ní vlijeme jogurtovou směs. Bude z ní odkapávat syrovátka. Přiklopíme víkem a konce utěrky dáme nahoru na víko, bude nasáklá syrovátkou, která by odkapávala mimo nádobu. Vložíme do lednice a po několika hodinách zkontrolujeme, zda spodní část není namočená v syrovátce. Pokud ano, povytáhneme utěrku s lučinou nahoru. Druhý den je hotová, vznikne cca 300 g lučiny.
Syrovátku je možno použít na pečení chleba.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,959x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lučina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist