Růžičková kapusta na vestfálský způsob

Suroviny

1 kg růžičkové kapusty
200 g uzené klobásy
2 lžíce másla
polohrubá mouka
125 ml mléka
1 vejce
50 g nastrouhaného ementálu
cukr
sůl
strouhaný muškátový oříšek
petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Růžičky kapusty omyjeme a vaříme 15 minut pod pokličkou v 1 l osolené vody. Klobásy nakrájíme na kolečka. Po 15 minutách kapustu slijeme a 125 ml vody dáme stranou. Na pánvi připravíme jíšku z másla a mouky, postupně do ní přiléváme mléko a za stálého míchání povaříme 5 minut. Omáčku odstavíme a přimícháme cukr, muškátový oříšek, sůl a vejce. Růžičky kapusty a nakrájené klobásy naskládáme do ohnivzdorné misky, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a petrželkou a s kousky másla zapékáme v troubě asi 15 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,324x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Růžičková kapusta na vestfálský způsob


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist