Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Suroviny

250 g hladké mouky
125 g změklého másla
70 g krupicového cukru
2 žloutky
špetka soli

NÁPLŇ:
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany
180 g krupicového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva za 2 citronů
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu + snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, másla, cukru, žloutků a 50 ml vody a špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice.

Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si náplň - vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu z citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli dobře prošleháme. Nakonec vmícháme rozmarýn.

Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto vyndáme z lednice, rozválíme ho a pokryjeme jím dno formy - část vytáhneme na stěny formy. Těsto propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut. Potom vyndáme z trouby, potřeme citronovou náplní a dáme péct na dalších 30 minut. Upečený koláč necháme 30 minut chladnout. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 998x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský citronový koláč s rozmarýnem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist