Pašticada

Suroviny

750 g - 1 kg zadního hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 cibule (nasekaná najemno)
1/2 celeru (na kousky)
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka na zahuštění
sůl
pepř
muškátový oříšek
bramborové noky k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, očistíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijeme vinným octem a dáme do druhého dne odležet do chladu.

Pak maso ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a zlehka poprášíme muškátovým oříškem. Olej rozpálíme v hrnci a pak na něm ze všech stran maso opečeme, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidáme cibuli a celer, zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali cukr a přivedeme k varu. Potom maso zalijeme vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni dusíme doměkka cca 3 - 4 hodiny. Je-li omáčka málo hustá, zahustíme jí strouhankou osmahnutou na troše másla.

Podáváme nakrájené na plátky s bramborovými noky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,187x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pašticada


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist