Zapékaná ryba v karotce

Suroviny

2 kg mrkve
6 ks rybích filet
500 ml rybího vývaru
130 g másla
4 polévkové lžíce 31 % smetany
3 vajíčka natvdo uvařená
30 g ementálu
nasekaná petrželka
čerstvý kopr

recept nemá fotografii

Postup

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké úzké nudličky. V hrnci smícháme se solí a pepřem, podlijeme troškou vody a přidáme 80 g másla pokrájeného na malé kousky. Promícháme a vaříme, dokud se voda neodpaří. Uvařená vejce oloupeme a nasekáme na větší kousky. Smícháme s 50 g změklého másla a odložíme do lednice.

Rybí filety naskládáme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme kopr a vaříme 10 minut na mírném plameni. Rybu scedíme a necháme okapat.

Do zapékací mísy rozložíme mrkev, osolíme a opepříme, přidáme smetanu a promícháme. Na mrkev dáme svinuté filety, na každý dáme máslo vymíchané s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 - 12 minut při teplotě 200 °C. Můžeme zdobit petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 843x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapékaná ryba v karotce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist