Jemné vánoční perníčky

K Vánocům patří stejně tak jako koledy nebo stromeček. Upečte si je s Babiččinou volbou na kynutá těsta, díky nimž budou perníčky ještě jemnější a nadýchanější.

Suroviny

Těsto:
50 g nahřátého medu
2 vejce + 1 vejce na potření
125 g moučkového cukru
1 lžička perníkového koření
špetka skořice
1 lžička holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
360 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
Bílková poleva:
150 g moučkového cukru
1 bílek
pár kapek šťávy z citronu

recept nemá fotografii

Postup

1)Smíchejte med s vejci a změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujte hladké těsto. To nechte zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout.

2)Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 180°C 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné. Cukr prosejte a vyšlehejte s bílkem a citronovou šťávou dohladka. Nechte pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte perníčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 585x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemné vánoční perníčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist