Vepřové filety s jablky

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g vepřového masa na minutky
1/4 lžičky pepře
2 lžíce oleje
150 g pórku
1 zelená paprika
500 g nakyslých jablek
2 lžíce másla
1 cibule
špetka cukru
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso (nejlépe z vepřové pečeně) zbavíme všech tučných částí a nakrájíme na plátky silné 2 cm, opepříme a potřeme olejem. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Máslo rozpustíme za mírné teploty, přidáme zeleninu a jablka a 2 minuty mícháme, pak necháme 10 minut dusit. Ochutíme cukrem a solí. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pánev silně nahřejeme a za stálého obracení opečeme maso. Po 2 minutách teplotu snížíme a maso zvolna dopékáme. K masu přidáme cibuli a ještě 3 minuty společně dopečeme. Maso osolíme.
Příloha: vařené brambory, veka

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,265x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové filety s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist