Česnekáče

Suroviny

500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750 g hladké mouky (nebo 500 g hladké a 250 g žitné)
1 kostka čerstvého droždí (nebo 4 lžičky sušeného)
1 vejce na potření
Vegeta, sezamová semínka nebo různé koření či sýr na posypání

Náplň:
125 g změklého másla
sůl
12-14 stroužků prolisovaného česneku
3 žloutky
případně ještě anglická slanina nakrájená na kostičky, nastrouhaná Niva nebo Eidam apod.

ukázka receptu Česnekáče
Posunovut vlevo
ukázka receptu Česnekáče
Posunout vpravo

Postup

Do domácí pekárny dáme nejprve tekuté přísaky a sůl, pak přidáme sypké ingedience a nakonec rozdrobíme droždí. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme na obdélníky (délka shodná s délkou plechu), potřeme nádivkou. Zavineme jako záviny a potřeme zbylou nádivkou (nebo jen vejcem a posypeme semínky, sýrem, kořením), Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádýlka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.Pečeme při 180°C asi 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 940x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Česnekáče


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist