Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem

Suroviny

2 vejce
1/2 hrnku podmáslí
170 g (2/3 hrnku cukru krupice)
1 vanilkový cukr
1/4 hrnku oleje
240 g (1,5 čtvrtlitrového hrnku) polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička citronové kůry
100 ml rumu
1 jablko
1 banán
špetka soli
2 lžíce kakaa (pro dvoubarevnou verzi) + 1 lžíce podmáslí

ukázka receptu Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem ukázka receptu Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem ukázka receptu Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem
Posunout vpravo

Postup

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, pokud nemáme silikonovou, kterou nevymazáváme. Troubu si předehřejeme na 180°C. Vejce a oba cukry vyšleháme do hladké pěny. Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Do žloutkové pěny přidáme podmáslí, olej, citronovou kůru a nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme. Pak přidáme rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Vyšleháme dohladka. Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, odebereme asi třetinu těsta a vmícháme do ní kakao se lžíci podmáslí. Těsto vlijeme do formy, dvoubarevné buď ve vrstvách nebo naběračkou střídavě. Nahrneme ho ke krajům a formu vložíme do trouby. Pečeme asi 45 - 55 minut podle velikosti formy. Zda je bábovka upečená, poznáme testem špejlí: zapíchneme ji do bábovky a pokud se na ni těsto nenalepí, je bábovka hotová.
Bábovka je díky ovoci vláčná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 506x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist