Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami

Suroviny

Masové kuličky:
mleté maso hovězí a vepřové (půl na půl)
2–3 lžíce solamylu
200 ml mléka
2 středně velká vejce
1 cibule
1/2 lžičky mletého nového koření
lžička muškátového oříšku
špetka mletého zázvoru
sůl, pepř
máslo na smažení

Omáčka:
50 g másla
4 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru
150-200 ml smetany
sůl, pepř

Příloha:
brambory vařené ve slupce
brusinky

ukázka receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Posunovut vlevo
ukázka receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Posunout vpravo

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky nebo nastrouháme, přidáme ji spolu s ostatními surovinami do mletého masa a vypracujeme hladké těsto. Z něj tvoříme kuličky o průměru cca 4 cm a osmažíme je na másle.
Na omáčku rozpustíme v kastrolu máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem a smetanou a ještě asi čtvrt hodiny za občasného promíchání povaříme. Nakonec přidáme sůl a mletý pepř podle chuti.
Podáváme s čerstvě uvařenými bramborami ve slupce (oloupanými), s omáčkou a brusinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 179x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist