Dýňový závin s jablky

Suroviny

2 balení rozváleného listového těsta
500 g dýně hokkaido
3 jablka
120 g cukru krupice
1 lžička koření do perníku
2 lžíce medu
3 lžíce rozinek
4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
4 lžíce strouhanky
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání

ukázka receptu Dýňový závin s jablky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dýňový závin s jablky ukázka receptu Dýňový závin s jablky ukázka receptu Dýňový závin s jablky ukázka receptu Dýňový závin s jablky
Posunout vpravo

Postup

Dýni a jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo. Pokud je třeba, slijeme přebytečnou tekutinu. Dáme do mísy a přidáme cukr, med koření do perníku, rozinky a ořechy. Směs důkladně promícháme. Listová těsta rozvineme, necháme na pečícím papíru, kratší strany a jednu vzdálenější delší potřeme rozšlehaným vajíčkem. Kromě potřeného kraje posypeme těsta vždy 2 lžícemi strouhanky. Dýňovou směs rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na těsto tak, aby potřené kraje zůstaly volné. Pak těsta pevně zavineme a přitom si pomáháme papírem na pečení. Potřené delší kraje přitiskneme k závinu a kratší kraje zmáčkneme a zasuneme pod závin. Záviny potřeme vajíčkem a několikrát propícháme vidličkou. Papír na pečení zastřihneme podle potřeby a na plech dáme záviny i s ním. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170° C asi 30 minut, povrch by měl lehce zrůžovět. Hotové záviny necháme vychladnout a pak je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 236x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dýňový závin s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist