Vepřové srdce na smetaně

Suroviny

2-3 vepřová srdce
1 bobkový list
sůl,
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 cibule
1 menší mrkev
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky)
250 ml smetany
cukr a ocet na dochucení

ukázka receptu Vepřové srdce na smetaně
Posunovut vlevo
ukázka receptu Vepřové srdce na smetaně
Posunout vpravo

Postup

Srdce očistíme od tuku, cév sražené krve. Omyjeme a dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a nové koření, bobkový list a očištěnou mrkev překrojenou na čtvrtiny a jednu oloupanou cibuli nakráíjenou na větší kostky. Vaříme asi 90 minut doměkka, v tlakovém hrnci postačí 50 minut. Vyndáme maso a vývar zcedíme. Maso nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu dáme rozehřát máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli. Zasprášíme ji pak moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Asi 15 minut necháme provařit. Do omáčky přidáme pokrájené srdce a dochutíme ji solí, cukrem a octem. Nakonec vmícháme smetanu.
Podáváme s houskovými nebo hrníčkovými knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 280x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové srdce na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist