Nadívaná husí prsíčka

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 husí prsíčka - 500 g
sůl, pepř
1 lžička ostré hořčice
1 houska
1/8 l smetany
200 g telecích jater
1 cibule
1 lžíce másla
4 lžíce nasekané petrželky

na omáčku:
1/8 l bílého vína
1/8 l zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosuku nakrájíme na kostičky, namočíme dosmetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty opékáme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná prsíčka pečeme ve vhodné zapékací míse při 175.C (plynová trouba stupeň 2-3) asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety nebo bramborové knedlíky a silné červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,459x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.25 (počet: 4) 8.25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaná husí prsíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist