Zapečené slané omelety

Suroviny

(pro 4 osoby)
150 g + 30 g + 1 lžíce hladké mouky
2 vejce
2x 250 ml mléka
250 g sterilovaných žampiónů
3 x 20 g másla
sůl, pepř
muškátový oříšek
300 g mraženého hrášku
250 g kuřecích jater
100 g cibule
4 lžíce červeného vína
2 lžíce strouhaného ementálu
olej na smažení
kulatá dortová forma
tuk na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Umícháme těsto ze 150 g hladké mouky, 2 vajec, 250 ml mléka a špetky soli. Houby necháme okapat, šťávu použijeme na omáčku: na másle opražíme 30 g mouky, vmícháme šťávu z hub a 250 ml mléka a 10 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 1/3 omáčky smícháme s hráškem. Játra obalíme v mouce, oklepeme a krátce osmahneme na másle, posolíme a vyjmeme. Houby krátce orestujeme a vyjmeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, rovněž krátce osmahneme a pak chvilku povaříme s červeným vínem. Polovinu cibule smícháme s játry a polovinu s houbami. Z těsta upečeme na pánvi omelety, vrstvíme je do dobře vymazané formyformy a střídavě prokládáme připravenými náplněmi. Zalijeme zbylou omáčkou a zasypeme sýrem. Zapečeme v troubě při 200.C (plynová stupeň 3-4) 30 minut. Hotové omelety uvolníme od krajů formy nožem a překlopíme na talíř a na další talíř je znovu překlopíme tak, aby byly opečenou stranaou nahorů. Porce krájíme jako dort. Podáváme horké, můžeme je znovu ohřát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,424x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.33 (počet: 3) 9.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené slané omelety


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist