Vepřová pečeně na mléku

Suroviny

1 kg vepřového žebírka (kotlety)
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce koňaku
2 cibule
2 mrkve
100 g celeru
1 petržel
olej
3 ks hřebíčků
kousek celé skořice
celý černý pepř
5 dl mléka
4 lžíce Maizeny
citronová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Opláchnuté maso osušíme, osolíme, opepříme, potřeme koňakem a převážeme kuchyňskou nití. Cibuli nadrobno nakrájíme, očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky. V pekáči na rozehřátém oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, zeleninu, hřebíček, skořici, pepř. Osmažíme, zalijeme mlékem, přikryjeme a v troubě vyhřáté na 180.C pečeme 90 minut. Během pečení maso obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme Maizenou rozmíchanou v troše vody, podle potřeby dolijeme vařící vodou a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,378x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na mléku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist