Strouhaný tvarohový koláč

Suroviny

TĚSTO:
400 g polohrubé mouky
1 hera
1 žloutek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce mléka
2 lžíce kakaa
150 g cukru

NÁPLŇ:
3 kostky tvarohu (ne z vaničky)
2 žloutky
3 bílky - vyšlehat
4 lžíce rozehřátého mléka
300 g moučkového cukru
1 lžíce solamylu
kousek rozehřátého másla
trochu rumu - dle chuti

ukázka receptu Strouhaný tvarohový koláč
Posunovut vlevo
ukázka receptu Strouhaný tvarohový koláč ukázka receptu Strouhaný tvarohový koláč
Posunout vpravo

Postup

Vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Poté ho rozdělíme na dvě části. Jednu část nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozetřeme náplň a na to nastrouháme druhou část těsta. Dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 45 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 15 949x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,33 (počet: 48) 8,33 48 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Strouhaný tvarohový koláč

David: 10. června 2013
Nebo rozdělit jinak, já nechávám na horní část o trochu více.
anonym: 10. června 2013
Nebo i tím, jak je to strouhané, ne dobře se to rozložilo. Já někdy dělám z větší dávky těsta.
David: 3. června 2013
Dala jste to tedy nejspíš na moc velký plech.
Lenka: 2. června 2013
Dělala jsem vše podle návodu, ale na povrchu mám málo toho hnědého těsta, rozhodně to nejni souvislá vrstva...
Pajaja: 13. dubna 2011
Já na tenhle kolář nedám dopustit. Pokud se tady někomu nepovedl, bylo to asi levýma rukama, protože zkazit se na něm nic nedá. Zbožňuji ho už od dětství a už jako 14letá jsem se ho od maminky naučila a peču ho dodnes. Takže, nenechte se odradit nějakými rýpaly, je vážně moc dobrý.
anonym: 24. září 2009
Tento recept mám od babičky, koláč byl vždy vynikající. Recept jsem již několikrát použila a nikde žádný problém, ano, tvaroh se nikdy neupeče .... jak vypadá \\"syrový\\" tvaroh?
Tenhle koláč nemá chybu ...
anonym: 24. září 2009
Náplň se neupeče, je to z tvarohu, pořád to bude \\"tvaroh\\"..buchta je hotová, když je těsto upečený. Pokud budete mít těsto upečený, tak buchtu prostě vyndejte a snězte :) Náplň neřešte. Ta chutná dobře i bez pečení :)
anonym: 24. září 2009
No tak já nevím, tenhle koláč znám, ale nápln se mi neupekla ani po 45 min, těsto spálené, nápln syrová, humus.
anonym: 17. května 2008
Tahle buchta je moc dobrá.Ja jí taky peču a chutná celý rodine
anonym: 18. února 2008
Moja mamina zvykla piect tento kolac. Nakolko uz nie je medzi nami a ja som ten recept nenasla som velmi rada, ze teraz si ho znova mozem upiect a zaspiminat si na nedele v detstve. Dakujem a hodnotila som to 10kou. Ada

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Ceske-casino-online.cz

České casino recenze i hry.

Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru s datovou optimalizací.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist