Bylinkové housky

Suroviny

(na 12 housek)
500 g hladké mouky
l balíček sušeného droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru na kvásek
2 lžičky soli
špetka pepře
5 lžic olivového oleje
3 mladé jemně nasekané cibulky s natí
4 lžíce jemně nasekaných bylinek (např. bazalka, oregano, petrželka, majoránka, ...)
1 vejce na potření
hrubá mořská sůl na posypání
papír na pečení

ukázka receptu Bylinkové housky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bylinkové housky
Posunout vpravo

Postup

Necháme v hrníčku vzejít kvásek z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Hrníček přikryjeme ubrouskem a necháme 14 - 15 minut stát na teplém místě. Kvásek přilijeme ke zbylé mouce. Přidáme sůl, pepř, olej, 100 ml vody, cibulku, bylinky a vypracujeme hladké tužší těsto. Necháme ho na teplém místě asi 45 - 60 minut kynout (zdvojnásobí objem). Pak těsto vyválíme do válce a rozdělíme ho na 24 kousků. Každý kousek vyválíme do proužku. Vždy kolem jednoho proužku přeložíme druhý a překřížíme. Pak překřížíme z obou stran dva sousední krajní proužky, následně dva středové a nakonec všechny spojíme a přimáčkneme. Vytvoříme tak malé housky a necháme ještě 1/4 hodiny kynout na plechu, vyloženém papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou mořskou solí. Pečeme v rozehřáté troubě při 180.C dozlatova asi 25 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,375x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové housky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist