Císařský trhanec

Suroviny

125 ml mléka
6 vajec
1 lžíce vanilkového cukru
250 g polohrubé mouky
100 g rozinek
špetka soli
máslo na pečení
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do těsta.

Máslo si rozehřejeme v pekáčku a těsto do něj nalijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Po 20ti minutách vyndáme z trouby a těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně.

Trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáčku ještě trošku roztavit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 503x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,60 (počet: 5) 7,60 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Císařský trhanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist