Srnčí hřbet s ovocnou omáčkou

Suroviny

600 g srnčího hřbetu (jelení, kančí)
3 lžíce oleje
1 lžíce koření na zvěřinu
olej
sůl

OMÁČKA:
50 g sterilovaných brusinek
50 g meruňkové zavařeniny
1 lžíce červeného vína
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžička cukru
1 lžička soli
několik kapek worcesteru
špetka mletého bílého pepře

recept nemá fotografii

Postup

Hřbet očistíme, svážeme provázkem do válečku, potřeme směsí 3 lžic oleje a koření na zvěřinu a zakryté uložíme na jeden den do lednice. Odložené maso osolíme, necháme ještě hodinu odstát při pokojové teplotě a pak ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.

Hřbet přendáme na plech, dopečeme při 100 °C 30 minut a necháme do druhého dne ležet.

Před podáváním studené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s ovocnou omáčkou a pečivem.

OMÁČKA: Brusinky se zavařeninou prolisujeme přes síto, přidáme ostatní přísady, promícháme a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 338x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet s ovocnou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist