Pečený bůček s blumami

Suroviny

600 g vepřového bůčku
500 g blum
2 dl černého piva
1 dl rumu
3 lžíce blumové nebo rybízové marmelády
6 stroužků česneku
instantní jíška
cukr
citrónová šťáva
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Bůček nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zalijeme rumem, přiklopíme a uložíme do druhého dne v lednici. Potom kostky rozložíme do pekáče, přelijeme pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za občasného promíchání hodinu.

Maso odklopíme, přidáme k němu vypeckované blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Pokud chceme omáčku hustší, vmícháme do ní ještě trochu jíšky a nakonec dosolíme, případně přidáme cukr a citrónovou šťávu.

Maso s blumami dáme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 787x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 2,00 (počet: 1) 2,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený bůček s blumami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist