Hroznový koláč

Suroviny

700 g hroznového vína (nejlépe bez pecek)
300 g hladké mouky
150 g másla
3 lžíce rybízového džemu
80 ml studené vody
sáček čirého dortového želé

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosejeme na vál, přidáme máslo a rozdrobíme ho s moukou na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto, které dáme do folie a necháme půl hodiny odpočívat. Potom těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu i s okrajem. Na těsto dáme pečící papír a zatížíme ho luštěninou, dáme do předehřáté trouby a pečeme zlehka 15 minut. Potom papír s luštěninou sundáme a těsto dopečeme. Upečené korpus přendáme na tác, uvnitř potřeme vrstvou rybízového džemu a pokryjeme vrstvou kuliček vína. Želé připravíme dle návodu na obalu a nalijeme ho rovnoměrně na kuličky vína. Necháme v chladu ztuhnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 020x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hroznový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist