Hovězí ramínko s křenovou šťávou

Suroviny

1 kg hovězího ramínka
1 kg hovězích kostí
400 g celeru
1 cibule
1 pórek
4 lžíce nastrouhaného křenu
1 petržel
4 mrkve
1 stroužku česneku
2 lžíce oleje
1 bobkový list
1 hřebíček
2 zrnka pepře
5 jalovčinek
sůl
pepř
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Neoloupanou cibuli rozpůlíme a řezem dolů na pánvi bez tuku orestujeme asi 5 minut dozlatova. Petržel, 200 g celeru a 2 mrkve oloupeme, omyjeme a nahrubo rozkrájíme. Česnek oloupeme a posekáme. Maso a kosti omyjeme, osušíme a zprudka opečeme na oleji. Půlky cibule a zeleninu přidáme k masu a přilijeme tolik vody, aby bylo vše zakryté. Vaříme 5 hodin na mírném ohni, maso občas obrátíme. Po 4 hodinách přidáme bobkový list, hřebíček, zrnka pepře, jalovčinky a sůl s pepřem. Zbylý celer a mrkve oloupeme, pórek očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Vše nakrájíme na tenké hranolky nebo nahrubo nastrouháme. Maso vyjmeme z vývaru. Vývar prolijeme sítem, vrátíme do hrnce a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem, solí a dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem. Připravenou zeleninu v sítu umístíme nad vroucí vývar a necháme táhnout.

Maso nakrájíme na plátky a zahřejeme ve vývaru. Na talířích upravíme spolu se šťávou, zeleninou, strouhaným křenem. Můžeme ozdobit ruličkami pažitky.

Jako příloha se hodí vařené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 640x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí ramínko s křenovou šťávou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist