Perníčky

Suroviny

80 dkg hladké mouky
28 dkg moučkového cukru
12 dkg tuku
4 velké lžíce medu (vrchovaté - raději 6 lžic)
4 celá vejce
2 1/2 zarovnané lžičky sody
15 hřebíčků
3 lístky badyánu
1 lžička anýzu
1/4 sáčku skořice
cca 2 lžíce kakaa

POLEVA NA ZDOBENÍ:

1 bílek ušleháme se šťávou z 1/2 citrónu, přidáme 1 lžičku solamylu a 25-30 dkg moučkového cukru. Vše důkladně promísíme aby se cukr dobře rozpustil. Poté klademe do sáčku (nejlépe od ledové čokolády nebo od mléka) a zdobíme :o)

recept nemá fotografii

Postup

Dobře propracované těsto necháme alespoň 2 dny uležet v chladnu (nikoliv v lednici). Vykrajujeme z ani ne půl cm vyváleného těsta. Je vhodné potřít perníčky rozšlehaným vejcem, než je dáme do trouby. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 800x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4,50 (počet: 2) 4,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist