Pomerančový dezert

Suroviny

1 pomeranč
80 g cukrářských piškotů
4 lžíce pomerančového likéru (příp. pomerančové šťávy)
150 g moka čokolády
2 vejce
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička instantního espressa v prášku
1/4 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rozpuštěného másla
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hnědého cukru

recept nemá fotografii

Postup

Pomeranč omyjeme, kůru ostrouháme a šťávy vylisujeme (cca 80 ml šťávy). Piškoty poskládáme do ploché nádoby, pokapeme je likérem a šťávou. Čokoládu rozlámeme a za stálého míchání při mírné teplotě rozpustíme v 6ti lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků a lžíce moučkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky, zbývající moučkový cukr, espresso, zázvor a 2 lžíce horké vody ušleháme do pěny. Postupně přidáváme tekutou čokoládu a potom máslo. Nakonec vmícháme sníh.

Pěnu naneseme na piškoty. Dáme chladit do lednice na minimálně 4 hodiny. Ušleháme smetanu a navrstvíme jí na pěnu. Posypeme hnědým cukrem a pomerančovou kůrou a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 101x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový dezert


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist