Zmrzlinová bomba

Suroviny

4 vejce
150 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
30 g Solamylu
na náplň:
250 ml šlehačky
2 vanilkové cukry
250 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
200 g jahod
100 g čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 15 minut. Z vychladného piškotu vykrojíme podle misky kruh. Zbytkem misku vyložíme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem a promícháme s tvarohem a moučkovým cukrem. Rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme nakrájené jahody, do druhé nastrouhanou čokoládu. Do korpusu v misce rozetřeme nejprve náplň s jahodami a doplníme náplní s čokoládou. Uzavřeme vykrojeným kulatým korpusem a dáme do mrazničky přibližně na 2 hodiny. Pak bombu vyklopíme, pocukrujeme a zdobíme jahodami.

Poznámka: u upečení korpusu můžeme použít formu ve tvaru polokoule s vnitřní formou a formu na kruhový korpus.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 212x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,83 (počet: 6) 7,83 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zmrzlinová bomba

anonym: úterý 28. dubna 2009
jenom mi chybí obrázek :D

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist