Bublanina

Suroviny

4 vejce
160 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
višně (mohou být kompotované)
hrubá mouka nebo piškotové drobečky na obalení višní
tuk na vymazání pekáče
hrubá mouka na vysypání pekáče

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 30 g cukru. Pak postupně přidáváme žloutky a zbývající cukr. Každý žloutek zaprášíme troškou mouky. Nakonec po lžících vmícháme mouku. Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče. Čerstvé višně přebereme a opláchneme. Kompotované necháme okapat. Pak je obalíme v hrubé mouce nebo piškotových drobečcích (tím je vysušíme, piškot nevlhne a višně neklesnou až ke dnu, kde by se připalovaly). Pečeme při 175°C (při vyšších teplotách těsto rychle vyběhne, ale pak spadne, při nízkých se vysuší). Bublanina je upečená, když okraje odstávají od pekáče. Můžeme ji také zkontrolovat špejlí - upečený piškot se na ni nelepí. Bublaninu necháme jen krátce zchladnout, než ji vyklopíme, jinak by zvlhla a lepila by se.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 449x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,75 (počet: 8) 5,75 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist